PlienciemsDag 1
Door: Irene
Blijf op de hoogte en volg Irene
23 Augustus 2020 | Letland, Plieņciems
Boodschappen doen is nodig. Als we naar de fietsen lopen komen we onze benedenbuurvrouw Dina tegen, een moeder van een zoon van 3 maanden. Zij spreekt heel goed engels, heerlijk om te kunnen converseren. Zij is Lets en haar man wie in Nederland werkt is Roemeens. Ze hebben elkaar in een skiresort in Frankrijk ontmoet, zij werkte in de bediening en hij in keuken. De vonk sloeg over en met haar zwangerschap besloot zij terug te komen naar Letland. Vader moet geld verdienen in NL , in de constructie in Limburg. Hij heeft de geboorte van Edgar gemist, zag hem pas toen hij een paar maanden oud was , toen was hij bij moeder en kind voor 3 weken (bouwvak) Moeder huurt een kamer van Rosita. Vader wist niet wat hij met het kind aanmoest tijdens de vakantie. Zij lijkt de situatie volkomen te accepteren.Cyprus komt ook in het verhaal voor, daar komt haar hond vandaan. De hond werd als pup uit een auto geslingerd. Een collega van Dina zag dit gebeuren en heeft de puppy meegenomen. Hij kon er niet voor zorgen, Dina besloot hem te adopteren. Het hondje is schuchterig en heeft nog heel veel last van in de auto gaan als Dina ergens naar toe moet en hij mee moet.
We fietsen de 5km naar het volgende dorp richting zuiden en vinden de supermarkt aan de grote weg. Terug met de boodschappen.Ik maak een grote pan soep.
We maken een wandeling duinen, strand.
08 September 2020 - 16:08
Bon: