Karde dag 2 - Reisverslag uit Kärde, Estland van Irene Molen - WaarBenJij.nu Karde dag 2 - Reisverslag uit Kärde, Estland van Irene Molen - WaarBenJij.nu

Karde dag 2

Door: Irene

Blijf op de hoogte en volg Irene

08 Augustus 2020 | Estland, Kärde

aap heeft een normale hand , en een bokshandschoen. Het doet geen pijn, jeukt zodat Jaap ermee vrijft. Ik geef hem een bakje koud water en een doek: nat houden, maar niet vrijven zegt the nurse. Hoog houden zo mogelijk.
We luieren, het is warm. Jaap blijft op het terras, insect confrontaties vermijdend, ik op de hangmatten en ik hang mijn eigen onder de bomen achter het andere chalet. Koel en ik kan lezen. De boeken zijn op de apple. Anteras heeft via de airbnb chat geseind dat er een top zwemplek is, op 3 km afstand. Tegen de avond fiets ik ernaar toe. Jaap blijft thuis.Een zandweggetje, gaat net. Ik ben de enige op de weg. Bij het meertje is een bankje en een stijger. Er zijn een aantal kampeerders in de buurt, wild kamperen. Later ontdek ik wc’s: een hok met een long drop.
Het water reflecteert de cumulus wolken glashelder. Tijdens het zwemmen voel ik diverse temperaturen . Ik ben de enige in het water. Ik maak een aantal rondjes.
Ik kleed me aan bij het bankje en net als ik klaar ben komt een andere zwemmer aan.
Als ik thuis kom ontdek ik dat we nieuwe buren hebben , 4 fietsen staan op het dak van een grote auto. Ook de caravan is bezet zegt Jaap. Bij de keuken kom ik hun tegen: het zijn twee stellen wie vorige weekend ook hier waren. Ze ontsnappen de drukte van Tallinn. De ene jongen wie het woord voert heeft ooit in Brussel gewerkt. Ik vraag voor de EU? Ja, zegt hij maar gaat er niet verder op in. Ze barbebequen met een enorme zalm. Iets opvallends: de gehele zak koolbrokken wordt in de bbq gelegd, zonder uit te pakken, vervolgens gedost met flink veel brandbare stof, lucifer erin, en daar gaat ie.
Ze zullen denken dat wij supersaai eten, maar toch eten ook wij heel lekker en heel goed.
De zonsondergangen zijn hier bijzonder, over de velden is te zien hoe een mist opkomt. Meneer EU noemt het ook, die laag mist. Het wordt dikker en komt steeds dichterbij naar je gevoel.

• 16 Augustus 2020 - 14:52

Sas:

Beautiful photos

• 19 Augustus 2020 - 17:08

Bernard:

Hoi Irene en Jaap,
    Heb je laatste 4 berichten net gelezen, wat voor verhalen zeg, jullie maken heel veel mee daar. Trouwens, ook weer leuke foto's gemaakt Irene.
    Niets voor mij alle die stekkende insecten Jaap, hoop dat je hand nu beter voelt. De hangmatten en het 'puur natuur' klinkt wel allemaal fijn, maar alleen gaan zwemmen in onbekende terrein Irene, oh oh oh!

Nou jongens, wees voorzichtig en nog heel veel plezier.

Bernard