Dag 15 Van Kiiu naar Karde - Reisverslag uit Kärde, Estland van Irene Molen - WaarBenJij.nu Dag 15 Van Kiiu naar Karde - Reisverslag uit Kärde, Estland van Irene Molen - WaarBenJij.nu

Dag 15 Van Kiiu naar Karde

Blijf op de hoogte en volg Irene

06 Augustus 2020 | Estland, Kärde

We laten een brief en plantje achter voor Kerttu , gedecoreerd met steentjes en rozenbottels van het strand. Heel bijzonder hoe we haar huis hebben mogen delen. Lenen . De prijs was absurdlaag. We waren de eerste die bij haar boekte, daarom. Nog geen recensies.Ik stop de sleutel weer in het cache op haar balkon.
We fietsen eerst een bekende weg, hoe we gekomen zijn vanuit station Raaksalu. We slaan af links richting Aegviidu, een tamelijk drukke weg met veel trucks. We hebben ruimte om te fietsen.Sommige verkeer geeft ruimte, dat maakt veel verschil in het gevoel van veiligheid en algemeen geweld dat het verkeer met zich meebrengt. Er is veel bos wederzijds. Afstand Kiiu / Aegviidu 35km. We fietsen door, geen gelegenheid voor pauze.
Bij de Coop tegenover het station sla ik wat in , ook een pak Kefir , de volle is heel lekker om zo te drinken. Dat doen we op het station.
De trein komt uit Tallinn en als we erin gaan is de ruimte voor fietsers zo goed als vol. Deze ruimte is ook bedoeld voor kinderwagens, rolstoelen (die ze je weinig in Estland) honden al zouden die ook op de reguliere plekken kunnen passen. We moeten staan met de fietsen tegen ons aangeleund. Het is een balans oefening. De conductrice maakt er geen punt van, dat we zo veel ruimte innemen. Ze slalomt een weg tussendoor. De rit naar Pedja duurt een uur.
Bij Pedja zijn we blij. We zijn aangekomen en dat heeft veel benenwerk gescheeld. We picknicken op het station. Het voelt als de wild west want het is heel stil. The middle of nowhere.
Het is ongeveer 10km naar Karde, een rit vol tegenstellingen wb ondergronden. Op een gegeven moment op de drukke weg naar het zuiden, Jogeva, Tartu. Karde ligt een aantal km van deze weg af.
We komen aan bij de chalets van Marelli en Antenas. Er zijn er twee naast elkaar en een caravan aan de overkant van het groot terrein. We hebben 270 graden open uitzicht vanuit onze veranda : agrarisch gebied doorspekt met gras rollen, de meeste in plastic gefolied. Sanitair is buiten, een stukje naar achteren, douche en wasbak met stromend water , de wc is een grote emmer. Om door te trekken gebruikt men een schep houtmaaisel. Wc bril is gemaakt van een compacte foam. De wc is alleen voor ons bestemd. Het andere chalet heeft een eigen buitenwc. De keuken is in een andere gebouw, een aantal wanden vast, een aantal wanden bedekt met gaas of plexiglas. De keuken is groot, gezamenlijk , met tafels en stoelen om te eten. Ook tafelvoetbal.
Buiten , in het verste hoek van het terrein zijn twee hangmatten.Het is helemaal stil. Geen verkeersgeluiden.

• 13 Augustus 2020 - 20:58

Reinder:

Eeer lekker op pad. Hier, donderdavond, eindelijk regen, die alles opfrist en de smog verdrijft.

• 14 Augustus 2020 - 10:44

Margie En Fred:

Het ziet er onwijs gaaf uit. Het is een beetje terug naar de natuur, he? Geniet er maar van. Je zit snel genoeg weer in ons "geciviliseerde"landje. Liefs, Us.

• 14 Augustus 2020 - 12:22

FlorentIne :

Hoi Irene en Jaap,

Heb maar enige dagen overgeslagen, nog niet gelezen
    Maar waar je nu bent klinkt , zeker voor jullie ,goed: out in the sticks!
    Ik hoop, dat er veel gras is Irene.
    Nog veel plezier