Woensdag , wij maken een wandeling
Door: Jaapenirene
Blijf op de hoogte en volg Irene
15 April 2012 | Nederland, Maastricht
Het is de bedoeling dat wij vandaag een wandeling maken en dat doen wij ook: Pietersberg en verder naar het zuiden tot het punt waar de Albert. Kanaal en de Maas samen komen ( eigenlijk is het andersom: ze splitsen juist hier en vloeien verder apart richting zee.)
Het is een prachtige wandeling : de eindpunt van de Pieterspad , (wit en rood loopt altijd goed, of iets dergelijks staat op de steen ) De berg, langs de mortel steengroeves, en verder zuidwaarts tot dat punt. Daar hebben wij lang gezeten : je zit er hoog met uitzicht op 'all the men at work" in deze bedrijvige omgeving. Er is ook een sluis.
Het is een mooi punt en ik ben blij dat wij het bereikt hebben, leuk! En ontzettend rustig: de hele dag al. Het weer is beter, al niet echt wonderlijk. Wat ook heel mooi is: de uitzicht op alle buien in de omgeving, prachtig. En relatief weing belandt op onze hoofden.Wij hebben heel veel geluk in dat opzicht..
Jaap voelt zijn voeten niet meer als wij eindelijk thuis komen. We hoeven alleen onze eten op te warmen : super simpel , en lekker met het geluid van regen op het dakraam. Onze Skyper is vanavond uit en wij luisteren gezellig muziek op de kamer.
16 April 2012 - 07:06
Reinder:
Hoi Irene en Jaap, Ik ben ook op de Pietersberg geweest. Startpunt voor mij van het Pieterspad naar Pieterburen in Groningenin 1999. En wandelen is echt anders dan fietsen. Het Albertkanaal is bekend terrein voor mijn zwager; die heeft jarenlang grind vervoerd van Limburg heen via de Maas en terug via het Albertkanaal.
16 April 2012 - 13:33
Thea E Theo:
Grappig dat jullie het laatste stuk van het Pieterpad hebben gelopen;wij hebben net de 1e etappe gelopen van Pieterburen naar Winsum;dus nog vele km's te gaan!